RSS Feed

Seminārs „Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras 1.-4.līmenis: attīstība un paplašināšana” (08.03.2013.)

8. martā (2013) Akadēmiskās informācijas centrs – Latvijas Nacionālais koordinācijas punkts rīkoja semināru „Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras 1.-4.līmenis: attīstība un paplašināšana”, kas notika viesnīcā „Avalon Hotel” (13. janvāra ielā 19, Rīgā)

Seminārs bija paredzēts ar izglītību saistīto valsts institūciju pārstāvjiem, nozaru ekspertiem un citu organizāciju pārstāvjiem, kas ir ieinteresēti Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras pilnveidošanā, un tika rīkots ar mērķi:

  • iepazīstināt dalībniekus ar citu valstu pieredzi izglītības kvalifikāciju piesaistē Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūras 1.-4. līmenim;
  • diskutēt par priekšlikumiem Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras 1.-4. līmeņa attīstībā vispārējās un profesionālās izglītības, t.sk.,pieaugušo profesionālās tālākizglītības kontekstā.

Ievadvārdus seminārā teica Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks stratēģiskās attīstības jomā Rūdolfs Kalvāns. Akadēmiskās informācijas centra direktore Baiba Ramiņa apkopoja citu valstu pieredzi nacionālo kvalifikāciju ietvarstruktūru 1.-4.līmeņa veidošanā. Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja vietniece, Licencēšanas un reģistru departamenta direktore Andra Šenberga un Valsts izglītības satura centra vadītāja vietnieks Jānis Gaigals dalījās apsvērumos par Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras attīstības iespējām. Darba kārtībā bija iekļautas arī diskusijas divās darba grupās.

Seminārs tika rīkots Eiropas Komisijas projekta „EKI Nacionālā koordinācijas punktu aktivitātes ar mērķi ieviest EKI nacionālā līmenī” ietvaros.

Semināra materiāli ir pieejami Latvijas Nacionālais koordinācijas punkta mājas lapā.

Avots: AIC

error: Content is protected !!