RSS Feed

IKVD seminārs par par rezultātiem profesionālās izglītības iestāžu un izglītības programmu kvalitātes novērtēšanas ekspertu izglītošanā

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) 2013. gada 30. maijā organizēja semināru par plānotajiem un sasniegtajiem rezultātiem nozaru ekspertu padomju deleģēto profesionālās izglītības iestāžu un izglītības programmu kvalitātes novērtēšanas ekspertu izglītošanā.

IKVD kā sadarbības partneris Valsts izglītības attīstības aģentūras Eiropas Sociālā fonda darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.2.1.1.1. apakšaktivitātes projektā „Nozaru kvalifikācijas sistēmas izveide un profesionālās izglītības efektivitātes un kvalitātes paaugstināšana” no 2012. gada 18. oktobra līdz 2013. gada 27. martam projekta aktivitāšu ietvaros organizēja 10 kursus „Izglītības iestāžu, eksaminācijas centru darbības un izglītības programmu īstenošanas kvalitātes vērtēšana”.

Kursu mērķgrupa bija projekta ietvaros izveidoto 12 nozaru ekspertu padomju deleģētie 167 profesionālās izglītības iestāžu un izglītības programmu kvalitātes novērtēšanas eksperti. Kursu norises laikā nozaru ekspertu padomju deleģēto ekspertu skaits pieauga līdz 207 ekspertiem. Minētos kursus apmeklēja 65% no nozaru ekspertiem. Seminārā tika atbalstīta arī turpmāka nozaru ekspertu izglītošana par profesionālās izglītības kvalitātes novērtēšanas jautājumiem, kā vienu no risinājumiem piedāvājot organizēt reģionālos kursus nozaru ekspertiem . Tika atbalstīts arī priekšlikums veidot nozaru ekspertu datu bāzi, kas būtu publiski pieejama un izmantojama profesionālās izglītības iestāžu darbības un izglītības programmu īstenošanas un kvalitātes novērtēšanas procesos – akreditācijai un profesionālās kvalifikācijas eksāmeniem.

Avots:IKVD

error: Content is protected !!