RSS Feed

Starptautiska konference „Konkurētspējīga un ilgtspējīga profesionālā izglītība – sasniegumi un jauni mērķi”

2015.gada 11. maijā Rīgā notiks starptautiska konference „Konkurētspējīga un ilgtspējīga profesionālā izglītība – sasniegumi un jauni mērķi”, ko rīko Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un partneri – EUROPEA, Profesionālās izglītības biedrība un Valsts izglītības satura centrs.

Konferenci atklās LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Profesionālās izglītības biedrības valdes locekle, Ogres Tehnikuma direktore Ilze Brante un Profesionālās izglītības attīstības asociācijas EUROPEA International prezidents Henriks Dethlefsens.

Konferences dalībnieki īpaši izveidotā izstādē iepazīsies ar profesionālās izglītības labās prakses piemēriem no deviņām valstīm. Dalībniekiem tiks prezentēts LDDK veikts pētījums par prakšu pieejamību un kvalitāti Latvijā, kurā apkopoti vairāk nekā 750 Latvijas uzņēmēju viedokļi par prakšu nodrošināšanu Latvijā, kā arī prakšu sistēmas tautsaimniecisko nozīmi. Dalībnieki varēs iepazīties arī ar ES Mūžizglītības programmas projekta „VET to WORK” rezultātiem un publikāciju „Pāreja no profesionālās izglītības uz darba tirgu Latvijā. Izaicinājumi un iespējas”.

Konferences noslēgumā tiks apstiprinātas rekomendācijas par mērķiem profesionālās izglītības attīstībai Eiropas Savienībā līdz 2020.gadam.

Konferences programmu latviešu un angļu valodā skatīt LDDK mājas lapā.

 

Avots: LDDK

11.05.2015.

error: Content is protected !!