RSS Feed

Konkursā „WorldSkills 2015” Latvijas pārstāvji iegūst 4 ekselences medaļas

WorldSkills 2015, kas ir pasaulē lielākais un prestižākais jauno profesionāļu meistarības konkurss, šogad norisinājās Sanpaulu, Brazīlijā, no 11. līdz 16. augustam. Ekselences medaļas šajā konkursā saņēma četri no septiņiem Latvijas konkursantiem.

Tās saņēma mēbeļu galdnieks Reinis Gusts, elektriķis Maksims Ivancovs, skatlogu noformētāja Anna Līva Traumane un pavārs Haralds Saušs. Pārējiem trim jaunajiem profesionāļiem līdz ekselencei pietrūka viens vai daži punkti. Savukārt par labāko sniegumu valsts komandā titulu Best of Nation ieguva web lapu dizainers Artūrs Krapāns. Ekselences medaļas saņem konkursanti, kuri 599 punktu vērtējuma skalā ieguvuši vismaz 500 punktu. Kopumā Latvijas komanda 59 valstu konkurencē ieguva 19. rezultātu, kas vērtējams kā ļoti veiksmīgs. WorldSkills 2015 konkursā Latviju pārstāvēja:

  • Anna Līva Traumane, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, skatlogu noformētāja profesijā;
  • Artūrs Krapāns, Rīgas Tehniskā koledža, Web lapu dizainera profesijā;
  • Haralds Saušs, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, pavāra profesijā;
  • Linda Osīte, Rīgas Valsts tehnikums, grafiskā dizainera profesijā;
  • Maksims Ivancovs, Rīgas Tehniskā koledža, elektriķa profesijā;
  • Mārtiņš Kukojs, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, viesmīļa profesijā;
  • Reinis Gusts, Cēsu Profesionālā vidusskola, mēbeļu galdnieka profesijā.

WorldSkills jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu, un Latvija tajā piedalās jau trešo reizi. Pašlaik WorldSkills International asociācijā ir 75 dalībvalstis. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Plašāk par WorldSkills 2015 skatīt VIAA mājas lapā, sadaļā WorldSkills.

 

Avots: VIAA

21.08.2015.

error: Content is protected !!