RSS Feed

Latvijas jaunajiem profesionāļiem 9 medaļas konkursā EuroSkills 2016

Lielākais un prestižākais Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2016 notika Gēteborgā Zviedrijā no 1. līdz 3.decembrim. Konkursā sacentās 490 dalībnieki no 28 valstīm 35 profesijās.

Latvijas komanda startēja ar lieliskiem panākumiem un kopvērtējumā ieguva augsto astoto vietu, iegūstot 507 punktus, kas ir virs izcilības līmeņa. Deviņi no 12 dalībniekiem ieguva medaļas.

Sudraba medaļas, kā arī nomināciju Best of the Nation ieguva Ieva Blūma (Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola) un Kate Stroža (Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”), kas pārī startēja modes tehnoloģijās.

Bronzas medaļas izcīnīja skatlogu noformētāja Linda Vilka (Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola), mēbeļu galdnieks Reinis Gusts (Cēsu Profesionālā vidusskola) un lauksaimniecības tehnikas mehāniķis Krišjānis Jurāns (Priekuļu tehnikums).

Medaļas par izcilību savukārt saņēma pavāre Kristiāna Šteinfelde (Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums), grafiskā dizainere Anete Aizbalte (Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”), elektriķis Andis Lācis (Rīgas Valsts tehnikums) un web lapu dizainers Igors Novickis (Rīgas Tehniskā koledža).

Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu un demonstrēt jauniešu izcilību. Konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules līmeņa konkursu WorldSkills. Iespēja startēt katrā no šiem konkursiem jauniešiem ir tikai reizi dzīvē.

Lasīt vairāk

 

Avots: VIAA

07.12.2016.

error: Content is protected !!