RSS Feed

Līdz 17. septembrim norit pieteikšanās trešajai kārtai mācībām pieaugušajiem

Valsts izglītības un attīstības aģentūra (VIAA) no 2018.gada 15. augusta līdz 17. septembrim rīko pieteikšanos mācībām pieaugušajiem ESF projekta „Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros. Programmā var iesaistīties strādājošie un pašnodarbinātie no 25 gadu vecuma. Interesentiem ir iespēja pieteikties mācībām 11 tautsaimniecības nozarēs kādā no 70 izglītības iestādēm visā Latvijā.

Līdzīgi kā otrajā kārtā pieprasītākās tautsaimniecības nozares ir elektronisko un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, kā arī būvniecība. Dalībnieku vidū 66% ir vecumā no 25 līdz 44 gadiem, vairāk nekā trešdaļa ir vecumā no 45 gadiem.

Lielāko daļu mācību maksas finansē ES fondi, bet 10% līdzfinansējums jāiemaksā dalībniekiem. Projekta laikā jaunu profesiju vai zināšanas strādājošie var apgūt vienu reizi.

Interesenti var pieteikties iesaistītajās izglītības iestādēs, iesniedzot pieteikumu klātienē vai elektroniski (nosūtot pieteikumu e-pastā). Sīkāku informāciju var atrast vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv, kur atrodama informācija par mācību programmām, izglītības iestādēm un pieteikšanās kārtību.

ES fondu projektu „Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” finansē Eiropas Sociālais fonds ar Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu. Projekts tiek īstenots no 2017.gada 1. janvāra līdz 2022.gada 31. decembrim.

Sīkāk lasīt šeit

Avots: Mācības pieaugušajiem

06.09.2018.

error: Content is protected !!