RSS Feed

Noslēgusies sestā Karjeras nedēļa

Noslēgusies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) iniciatīva – Karjeras nedēļa, kura norisinājās 47 Latvijas pilsētās un novados. Vismaz 114 tūkstoši bērnu un jauniešu piedalījās vairāk nekā 140 interaktīvos un izglītojošos pasākumos, kas norisinājās vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs un ārpus tām.

Pasākuma mērķis bija karjeras plānošanas, tālākās izglītības un profesijas izvēles veicināšana jauniešu vidū.

Vidusskolēniem un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem diskusijas par karjeras izvēli, profesijai nepieciešamajām prasmēm, veiksmēm un neveiksmēm stāstīja Latvijā populāri dažādu profesiju pārstāvji. Pamatskolas vecuma audzēkņus apciemoja Karjeras autobuss, dodot iespēju bērniem un jauniešiem piedalīties dažādās spēlēs un aktivitātēs, kurās viņi guva priekšstatu, kādas prasmes ir nepieciešamas dažādām profesijām.

Karjeras nedēļa notiek katru gadu, kuras laikā jauniešiem ir iespēja plānot savu nākotnes profesiju, tikties ar dažādiem profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Karjeras nedēļa pirmo reizi ir viena no aktivitātēm VIAA īstenotā projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.

Sīkāk lasīt šeit!

Avots: VIAA

22.10.2018.

error: Content is protected !!