RSS Feed

Noslēdzies jauno profesionāļu meistarības konkurss „SkillsLatvia 2019”

Ķīpsalas izstāžu centrā no 8. līdz 9. maijam norisinājās jauno profesionāļu meistarības konkurss „SkillsLatvia 2019”, kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra. Konkursā 129 dalībnieki no 34 profesionālās izglītības iestādēm par medaļām sacentās 19 prasmju konkursos.

No visām iesaistītajām profesionālās izglītības iestādēm visvairāk medaļu ieguva Liepājas Valsts tehnikums (3 zelta, 2 sudraba, 1 bronzas), kam sekoja Ventspils Tehnikums (2 zelta, 1 sudraba, 1 bronzas) un Rīgas Valsts tehnikums (2 zelta). Pilnu sarakstu iespējams apskatīt šeit.

Dalībnieki piedalījās tādos prasmju konkursos kā radošā māksla un modes tehnoloģijas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, ražošana un inženiertehnoloģijas, sabiedriskie un individuālie pakalpojumi, celtniecība un būvniecības tehnoloģijas, kā arī transports un loģistika.

„SkillsLatvia 2019” konkurss tiek rīkots trešo gadu un tas pulcēja aptuveni desmit tūkstošus apmeklētāju. Ar šo konkursu tiek cildinātas jauniešu profesionālās prasmes, veicināta profesionālās izglītības iestāžu savstarpējā sadarbība, kā arī stiprināta saikne starp profesionālo izglītību un darba devējiem.

Konkurss tiek organizēts ESF projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Sīkāk lasīt šeit.

Avots: VIAA

13.05.2019.

error: Content is protected !!