RSS Feed

Valdība atbalsta profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai paredzēto ERAF līdzekļu apguvi (13.03.2012.)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais informatīvais ziņojums „Par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.1.1.1.aktivitātes „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai” ieviešanu” (13.03.2012.) tika izskatīts un atbalstīts Ministru Kabinetā.

Informatīvā ziņojuma izstrādē tika iesaistīti plānošanas reģioni, nozaru ekspertu padomes, Latvijas Lielo pilsētu asociācija, Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadome un Finanšu ministrija kā ES fondu vadošā iestāde.

Informatīvajā ziņojumā secināts, ka 15 profesionālās izglītības iestādes var turpināt apstiprināto ERAF projektu īstenošanu par kopējo summu 22 155 967 LVL (projektos uzņemto līgumsaistību pārtraukšana ir finansiāli neizdevīgāka par projektu pabeigšanu), bet 18 profesionālās izglītības iestādēm apstiprināto projektu īstenošana jāpārtrauc (to ietvaros būvdarbu veikšana vēl nebija uzsākta), atbrīvojušos finansējumu novirzot jaunas projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanai ar mērķi koncentrēt ERAF līdzekļus un nodrošināt ieguldījumu efektivitāti.

Kopējais pieejamais finansējums otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā ir 43 905 965 lati. Pēc jaunās projektu iesniegumu atlases tiks noteiktas 6 līdz 8 profesionālās izglītības iestādes, kas kvalificējas ERAF finansējuma saņemšanai otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā, nodrošinot pilnīgu iestādes infrastruktūras modernizēšanu un finanšu resursu koncentrēšanu.

2011. gada 27. decembrī IZM nolēma iesaldēt ERAF aktivitātes „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai” projektu darbību.

Avots: IZM

15.03.2012.

error: Content is protected !!