RSS Feed

Jaunas prasības izglītības iestādēm, kurās mācās traktortehnikas vadītāji (11.09.2012.)

2012.gada 11. septembrī Ministru kabinetā apstiprināti grozījumi MK noteikumos „Noteikumi par prasībām komersantiem, izglītības iestādēm un speciālistiem, kuri nodrošina traktortehnikas vadītāju apmācību, traktortehnikas vadītāju apmācības programmām, kā arī apmācību kontroles kārtību” (2.03.2010.), kuri ir izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 22.panta ceturto daļu.

Noteikumi paredz, ka mācību iestādei jānoslēdz rakstisks līgums ar audzēkni vai studentu par nozīmīgākajiem mācību nosacījumiem (izglītības iestādes un audzēkņa/studenta tiesībām un pienākumiem). Izglītības iestādei būs jāievieš katra audzēkņa/studenta mācību reģistrācijas karte, kurā tiks norādīti mācību priekšmeti un to ilgums.

Izglītības iestāde varēs palielināt mācību ilgumu, līdz persona ir atbilstoši sagatavojusies traktortehnikas praktiskajā vadīšanā. Lai samazinātu mācību izmaksas, praktiskās mācības atļauts daļēji, līdz 30% no mācību programmā noteiktā mācību ilguma, veikt uz simulatora.

Tiesības vadīt traktortehnikas vadītāju praktiskās mācības būs instruktoram, kuram ir vismaz trīs gadu ilgs attiecīgās kategorijas traktortehnikas vadītāja stāžs un instruktora apliecība.

Turpmāk vienas teorētisko priekšmetu un praktisko mācību stundas ilgums būs 45 minūtes un maksimālais teorētisko, un praktisko priekšmetu mācību stundu skaits mācību grupās nedrīkst pārsniegt astoņas mācību stundas dienā. Tikai pēc teorētisko mācību pabeigšanas katrs audzēknis/students varēs uzsākt praktiskās (vadīšanas) mācības.

Ievērojot izglītības iestāžu lūgumu, praktisko mācību programmā uz pusi samazināts praktisko mācību ilgums.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

MK noteikumu teksts

Avots: portāls „Apollo”

12.09.2012.

error: Content is protected !!