RSS Feed

Konkursā EuroSkills 2012 Latvijai divas ekselences balvas

7. oktobrī noslēdzās Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2012. Starptautiskajā konkursā 450 dalībnieku vidū piedalījās arī 15 jaunie profesionāļi no Latvijas. Divi no tiem saņēma ekselences balvas: friziere Laura Salmiņa, kura ir absolvējusi Rīgas Stila un modes profesionālo vidusskolu un sacensībām gatavojās, trenējoties Jūrmalas salonā „Skaistumam” un skaistumkopšanas studijā „Riga Top Hair ”, un kokapstrādes speciālists Erlens Brutāns, kurš mācās Rīgas Amatniecības vidusskolā.

Sacensības EuroSkills 2012 norisinājās Beļģijā no 4.-6. oktobrim, un tajās piedalījās 23 valstu pārstāvji 46 profesijās. Ekselences godalgas piešķīra tikai tiem dalībniekiem, kas ieguva vairāk nekā 500 punktus no 600 iespējamajiem. Erlens Brutāns ieguva arī titulu „Best of Nation” par labāko valsts sniegumu.

EuroSkills ir starptautiskas sacensības, kurās piedalās jaunie profesionāļi vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17-25 gadiem. Eiropas līmeņa konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu Worldskills. Latvijas dalību EuroSkills kopš 2010.gada nodrošina Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Avots: VIAA

26.10.2012.

error: Content is protected !!