RSS Feed

„Jaunais profesionālis 2013” – meistarības konkursi sešpadsmit nozarēs (28.02.-03.03.2013)

Izstādes „Skola2013” ietvaros no 2013.gada 28.februāra līdz 3.martam notiks Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu meistarības konkurss „Jaunais profesionālis 2013”, kuru ik gadu rīko Valsts izglītības satura centrs. Konkursa mērķis ir veicināt izpratni par profesionālās izglītības nozīmi Latvijā un sekmēt tās attīstību, veidojot sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm, veicināt pieredzes apmaiņu starp profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem, diskutēt par iespējām attīstīt profesionālo izglītības iestāžu popularitāti, lai akcentētu tās nozīmi Latvijas tautsaimniecībā.

Ik gadu dalībnieki nodrošina aizraujošus paraugdemonstrējumus ne tikai žūrijai un savas nozares profesionāļiem, bet arī izstādes apmeklētājiem, kuri interesējas par sevis pilnveidošanu un profesionālās izglītības iespējām Latvijā. Tādējādi šis pasākums ļauj izglītības iestādēm popularizēt savu iestādi un demonstrēt tās interešu pulciņu sagatavotos priekšnesumus, atspoguļojot jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Šogad apmēram 300 jaunieši no gandrīz visām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm sacentīsies par iespēju piedalīties augstāka līmeņa konkursos Eiropas līmenī – „Euroskills” konkursā Briselē un starptautiskajās „Worldskills” sacensībās.

Kopumā konkursā pārstāvētas 16 nozares – mehānika un mehatronika, metālapstrāde, enerģētika, elektrotehnika un automātika, transports, būvniecība, kokapstrāde, ķīmiskā rūpniecība, tekstilapstrāde, skaistumkopšanas pakalpojumi, komercdarbība, komercpakalpojumi, informācija un komunikāciju tehnoloģija, poligrāfija, veselība un sociālā aprūpe un ceļu būve.

Konkursa aktivitātes veidotas līdzīgi Eiropas un pasaules profesionālās izglītības konkursu prasībām, lai dalībnieki veiksmīgi spētu konkurētu ar katras nozares profesionāļiem pasaulē.

Plašāk par konkursu šeit

Avots: IZM

error: Content is protected !!