RSS Feed

Jaunas iespējas ceļot profesiju pasaulē

Valsts izglītības attīstības aģentūra ir izstrādājusi jaunu portālu www.profesijupasaule.lv, kura mērķis ir paplašināt skolēnu priekšstatus par profesiju un amatu daudzveidību un sniegt informāciju par darba saturu un prasībām šajās profesijās vai amatos strādājošiem, kā arī radīt skolēnos interesi un vēlmi padziļināti pētīt darba pasauli un savas personīgās karjeras iespējas.

Profesiju pasaule ir veidota kā virtuāla pilsēta, kas sastāv no uzņēmumiem, kuros atrodamas tipiskākās profesijas. Par katru profesiju ir pieejams profesijas apraksts, intervija ar šajā profesijās strādājošo, fotogrāfiju galerija, profesijas apguves izglītības iespējas un nākotnē arī video sižeti.

Veidojot profesiju struktūru un profesiju aprakstus tika izmantota LR Profesiju klasifikatora informācija, ESF projektā „Nozaru kvalifikācijas sistēmas izveide un profesionālās izglītības efektivitātes un kvalitātes paaugstināšana” izstrādātie nozaru apraksti un nozaru kvalifikāciju struktūras, kā arī konsultācijas ar nozaru asociācijām un nozarē strādājošiem uzņēmumiem.

Patlaban profesiju pasaules virtuālā pilsēta darbojas, izmantojot Flash tehnoloģijas. Lai apskatītu uzņēmumus un profesijas uz mobilajām iekārtām bez Flash atbalsta, jāizmanto Lapas karte. Profesiju pasauli uztur Valsts izglītības attīstības aģentūras Informācijas un karjeras atbalsta departaments.

Avots:VIAA

error: Content is protected !!