RSS Feed

Karjeras nedēļa un karjeras izaugsmes dienas jauniešiem 2014.gada rudenī

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) laikā no 13. līdz 17. oktobrim jauniešiem organizē „Karjeras nedēļu”, kas norisināsies 15 Latvijas pilsētās un novados. Karjeras nedēļas mērķis ir palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas, veicināt uzņēmību un motivāciju mācīties un izvēlēties savām spējām, interesēm un iespējām atbilstošu izglītības ceļu un nākamo profesiju.

Karjeras nedēļas laikā jaunieši varēs padziļinātāk izpētīt gan profesionālās, gan augstākās izglītības piedāvājumus, tikties ar uzņēmējiem, apzināt savas prasmes un talantus. Karjeras nedēļā aicināti piedalīties ne tikai visu vecumu skolēni, bet arī viņu vecāki. Karjeras nedēļa tiek organizēta jau trešo gadu.

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pirmo reizi rīkos īpašu karjeras izaugsmes dienu kampaņu, kas sākās 26. septembrī un ilgs divus mēnešus. Šajā laikā NVA karjeras konsultanti un speciālisti viesosies vairāk nekā 700 izglītības iestādēs: vispārizglītojošās, jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu), neklātienes vidusskolās, profesionālajās skolās, internātpamatskolās, ģimnāzijās un pamatskolās visā Latvijā.

Karjeras izaugsmes dienu mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar NVA kā turpmāko partneri karjeras plānošanā un atbalsta saņemšanā situācijas, kad nepieciešama palīdzība papildināt zināšanas un prasmes atbilstoši darba tirgum. Jaunieši varēs iepazīties ar iespējām darba tirgū un daudzveidīgajiem NVA pakalpojumiem, kas ir pieejami visas dzīves garumā – sākot no 15 gadiem līdz pat sirmam vecumam.

 

Avots: VIAA, NVA

1.10.2014.

error: Content is protected !!