RSS Feed

Rīgas Tehniskajā koledžā atklāta Baltijā modernākā lodēšanas mācību laboratorija

17. februārī Rīgas Tehniskajā koledžā (Braslas ielā 16) tika atklāta lodēšanas mācību laboratorija, kura ir viena no modernākajām Baltijas valstīs. Laboratorija tika iekārtota Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta „Rīgas Tehniskās koledžas telpu un iekārtu modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai” aktivitāšu ietvaros.

Projekts tika uzsākts 2010.gada aprīlī, un tā kopējais finansējums bija 706 402 LVL (85% jeb 600 442 LVL ERAF līdzfinansējums un 50 649 LVL valsts budžeta dotācija), no kuriem laboratorijas izveidē tika ieguldīti 218 847 LVL. Projekta mērķis bija darba tirgus prasībām atbilstošas augstākās izglītības pieejamības nodrošināšana Rīgas plānošanas reģionā, modernizējot izglītības ieguves infrastruktūru un materiāli tehnisko bāzi.

Projekta ietvaros Rīgas Tehniskās koledžas ēkā (Braslas ielā 16) tika veikti rekonstrukcijas darbi, siltinot fasādi un jumtu, kā arī nodrošinot piekļuvi studentiem ar kustību traucējumiem. Jaunajā mācību laboratorijā tika iegādāti un aprīkoti 26 lodēšanas darba galdi, lai nodrošinātu studentiem praktisko prasmju apguvi.

Pirms laboratorijas atklāšanas Rīgas Tehniskās koledžas direktors Jānis Rozenblats īsumā iepazīstināja klātesošos ar projekta aktivitātēm un sasniegtajiem rezultātiem. Laboratoriju svinīgi atklāja projekta partnera Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve, Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde un koledžas padomes un sadarbības partneru pārstāvis Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LEtERA) prezidents Normunds Bergs. Gita Rēvalde, apsveicot koledžu ar projektā paveikto, uzsvēra, ka izglītības kvalitātes nodrošināšanā ļoti būtiska ir mācību vide, kuras labiekārtošanai šajā projektā tika pievērsta īpaša uzmanība. Savukārt, Normunds Bergs atzina, ka, lai kļūtu par labu speciālistu, studentiem ir vajadzīgi atbilstoši instrumenti, kurus izmantot mācībās, tāpēc šādas laboratorijas iekārtošana ir ļoti būtiska.

Laboratorijas atklāšanai sekoja prezentācijas par jaunajām iekārtām, kā arī to darbības praktiski paraugdemonstrējumi. Iekārtas piegādāja uzņēmums Festo Didactics sadarbībā ar uzņēmumu Teklab. Šīs laboratorijas iekārtas un darbagaldi ir veidoti līdzīgi kā ražošanā, tāpēc koledžas studentiem būs iespēja reālā darba vidē apgūt un pilnveidot savas prasmes vairākās jomās, piemēram, elektrotehnikas pamatos, lodēšanā, elektrotehnikas shēmās, testēšanā un mērīšanā, kā arī modulārajās konstrukcijās.

error: Content is protected !!