RSS Feed

„RegioStars Awards 2018” konkursa finālā iekļuvis jauniešu garantijas projekts no Latvijas

Eiropas Komisijas konkursa „RegioStars Awards 2018” finālā iekļuvis Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) īstenotais ES fondu projekts „Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (1.06.2014.-30.09.2019.). Konkursā tika saņemti 102 pieteikumi no 20 ES dalībvalstīm un piecām partnervalstīm, no kuriem 21 projekts iekļuva finālā.

Finālam projekti tika atlasīti piecās kategorijās:
1. kategorija: Atbalsts gudrai rūpniecības pārejai;
2. kategorija: Ilgtspējības sasniegšana, izmantojot zemas oglekļa emisijas;
3. kategorija: Uzlabota piekļuve sabiedriskajiem pakalpojumiem;
4. kategorija: Migrācijas problēmu risināšana;
5. kategorija: 2018. gada tēma: Ieguldījumi kultūras mantojumā.
Jauniešu garantijas projektu konkursa ekspertu žūrija izvirzīja 3. kategorijā „Uzlabota piekļuve sabiedriskajiem pakalpojumiem”. Latvijas projekts ir viens no pieciem kandidātiem uz galveno balvu.
Balsošana par projektiem sāksies 2018. gada 3. jūlijā konkursa tīmekļa vietnē. Eiropas reģionu un pilsētu nedēļas ietvaros 2018. gada 9. oktobrī Briselē tiks noskaidrots uzvarētājs.
Konkursa mērķis ir izcelt labās prakses piemērus – projektus ar augstu pievienoto vērtību, tādējādi izglītojot un iedvesmojot arī citas ES dalībvalstis. Pērn konkursa finālā pirmo reizi iekļuva projekts no Latvijas, kas bija veltīts nedzirdīgo māmiņu atbalstam, un Eiropas iedzīvotāji savā balsojumā to atzina par trešo labāko.

Sīkāk lasīt šeit.

Avots: VIAA

15.06.2018.

error: Content is protected !!