RSS Feed

Pasniegta profesionālās izglītības balva „MĒS MĀCĀMies 2018“

2018.gada 30. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras īpašās profesionālās izglītības balvas „MĒS MĀCĀMies 2018“ pasniegšana.

Profesionālās izglītības balvas „MĒS MĀCĀMies 2018” laureāti kategorijā „Aktīvākais darba vidē balstītu mācību vadītājs” bija Jānis Tenis (SIA „ADS Baltic”, Liepāja), Viktors Adelmanis (SIA „Bucher Municipal”, Ventspils) un Audris Lukaševičs (AS „HansaMatrix”, Ogre). Pateicība arī tika izteikta balvas finālistiem – Jānim Mistrim (SIA „Dinex Latvia”, Ozolnieku novads), Ingai Dobravaļskai („Interspiro Production”, Liepāja) un Artūram Stālmanim (SIA „Elizabetes centrs”, Rīga).

Profesionālās izglītības balva „MĒS MĀCĀMies 2018” tika pasniegta jau trešo gadu Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras īstenotā VETnet projekta ietvaros. Balvas mērķis ir piesaistīt plašāku sabiedrības uzmanību darba vidē balstītām mācībām kā vienam no profesijas ieguves veidiem Latvijā, tādējādi veicinot profesionālās izglītības tēla uzlabošanu. Būtiski arī turpināt pilnveidot darba vidē balstītu mācību īstenošanu Latvijā, uzsverot mācību vadītāju lietpratības, individuālā ieguldījuma un amata prestiža nozīmi.

Šīs balvas patroni ir ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Šīs balvas tiek piešķirtas darba vidē balstītu mācību vadītājiem uzņēmumos. Balvas kandidātus izvirza uzņēmumi.

Lai starp pretendentiem noteiktu labākos, tika izveidota žūrijas komisija, kuru pārstāvēja: Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Vācijas vēstniecība Rīgā un prakse.lv. Žūrija apmeklēja pretendentus viņu darba vietās un iepazinās ar darba specifiku un tā organizāciju.

Lasiet vairāk šeit.

 

Avots: IZM, mes-macamies.lv

31.05.2018.

error: Content is protected !!