RSS Feed

Izglītības un zinātnes ministrijas informatīvais ziņojums valdībai par reformu norisi profesionālajā izglītībā (12.07.2011.)

Informatīvajā ziņojumā raksturoti trīs reformu virzieni profesionālajā izglītībā:

  1. profesionālās izglītības satura reforma;
  2. profesionālās izglītības pedagogu tālākizglītība un profesionālā pilnveide;
  3. profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācija un diferenciācija.

Katram virzienam ir norādītas attiecīgās darbības programmas un normatīvie akti, kas nosaka minētās reformas vai kuri ir izdoti reformu īstenošanas gaitā. Raksturojot virzienu par profesionālās izglītības iestāžu tīkla reformām, raksturots IZM padotības profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas pamatnostādņu izpildes plāns, kā arī paveiktais, t.sk. parādot, kuras profesionālās izglītības iestādes ir apvienotas un kurām plānots piešķirt kompetences centra statusu. Sīkāk aprakstīta profesionālās izglītības iestāžu materiāli tehniskā nodrošinājuma modernizācija, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu, piedāvājot arī Baltijas valstu profesionālajā izglītībā ieguldīto investīciju salīdzinājumu. Ziņojumā identificētas procesa problēmas un secināts, ka vislielākais finanšu resursu ieguldījums ir nepieciešams profesionālās izglītības iestāžu materiāli tehniskā nodrošinājuma modernizēšanai, bez kura nav iespējams veiksmīgi turpināt uzsāktās profesionālās izglītības sistēmas strukturālās reformas.

Saskaņā ar šo ziņojumā, pamatojoties uz veikto analīzi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.1.1.1.aktivitātes „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai” norises gaitu un apjomu atbilstoši apstiprinātajām profesionālās izglītības iestāžu attīstības un investīciju stratēģijām, IZM secina, ka pilnīgai infrastruktūras sakārtošanai papildus nepieciešamais finansējums ir 34 miljoni latu.

Ziņojums apstiprināts Ministru Kabinetā 12.07.2011

Pilns ziņojuma teksts šeit.

Avots: MK

Ievietots 20.07.2011.

error: Content is protected !!