RSS Feed

Izstrādātas centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu programmas (2011./2012.)

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir izstrādājis 2011./2012. mācību gada centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu programmas 62 profesionālajām kvalifikācijām. Programmas ir izstrādātas saskaņā ar 2011.gada 30. augusta Ministru kabineta noteikumu Nr.662 „Profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norises kārtība akreditētās profesionālās izglītības programmās” 20.punktu.

Izveidotajās programmās norādīts eksāmena mērķis, eksāmena adresāts, eksāmena darba uzbūve, kurā aprakstīta teorētiskā un praktiskā daļa, eksāmena norisei nepieciešamais aprīkojums, palīglīdzekļi un telpas, kā arī eksāmena vērtēšanas kārtība.

Teorētiskās daļas aprakstā ir noteikts uzdevumu izpildes laiks, uzdevumu skaits kopā un paaugstinātas grūtības uzdevumu skaits, maksimāli iegūstamo punktu skaits, kā arī nosauktas pārbaudāmās zināšanas vai zināšanu grupas un tām atbilstošo uzdevumu skaits.

Praktiskās daļas aprakstā nosauktas praktisko uzdevumu tēmas vai pārbaudāmās būtiskās prasmes un/vai profesionālās kompetences ar atbilstoši maksimāli iegūstamo punktu skaitu katrā, katras tēmas izpildes laiks un kopējais praktiskās daļas izpildes laiks.

Dokumentā ir pievienota arī skala eksāmena teorētiskajā un praktiskajā daļā iegūto kopējo punktu skaita pārvēršanai 10 ballēs, kas nosaka eksāmena vērtējumu.

Programmas ir pieejamas šeit.

Avots: VISC

7.12.2011.

error: Content is protected !!