RSS Feed

Konkursa „Profs 2011” rezultāti

“Profs” ir konkurss profesionālo skolu audzēkņiem par darba tiesībām un drošību, kuru rīko Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu. Konkursa organizēšanu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Valsts darba inspekcija un Latvijas Darba devēju konfederācija. Konkursa mērķis ir veicināt profesionālo skolu audzēkņu izpratni darba tiesību un darba aizsardzības jomā, kā arī veicināt arodbiedrību atpazīstamību jauniešu vidū. Šogad (2011) konkurss notika piekto reizi un kopš tā pirmsākumiem 2006.gadā konkursā ir piedalījušies vairāk nekā 7000 jauniešu.

Konkursa laikā jaunieši apliecināja, ka labi orientējas Darba likumā, pārzina darba drošības noteikumus un pret uzdevumu pildīšanu izturas ļoti radoši.

Šogad dalībai konkursā bija pieteikušies vairāk nekā 1600 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu no visas Latvijas. Desmit labākie no katras skolas sacentās reģionālajos pusfinālos un pēc sīvas cīņas tikās konkursa finālā Rīgā, parādot savas zināšanas par darba tiesību, darba drošības un sociālā dialoga jautājumiem.

Par titulu „Profs 2011” konkursa finālā (9.12.2011.) sacentās piecas komandas no visiem Latvijas reģioniem:

  • Zemgale – Vecbebru Profesionālā vidusskola;
  • Vidzeme – Ogres Valsts tehnikums;
  • Kurzeme – Liepājas Valsts tehnikums;
  • Latgale – Austrumlatgales Profesionālā vidusskola;
  • Rīga – Bulduru dārzkopības vidusskola.

Finālā jauniešu zināšanas tika pārbaudītas dinamiskos un atraktīvos uzdevumos – audzēkņiem bija jādemonstrē zināšanas par drošības zīmēm un individuālo aizsardzības līdzekļu izmantošanu, kā arī bija jāaprēķina darba alga, jāidentificē darba tiesību pārkāpumi un jāveic citi uzdevumi.

Konkursa „Profs 2011” finālā par atjautīgākajiem darba tiesību un darba drošības jautājumos tika atzīti Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi.

Vairāk informācijas konkursa mājas lapā.

Avots: LBAS

20.12.2011.

error: Content is protected !!