RSS Feed

Valdība apbalvo „EuroSkills 2014” uzvarētājus un viņu skolotājus

2014.gada 15. decembrī Ministru kabinets apstiprināja apbalvojumu – Ministru kabineta diplumu un naudas balvu – piešķiršanu tiem Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņim un jaunajiem profesionāļiem, kuri guva panākumus starptautiskā jauno profesionāļu meistarības konkursa „EuroSkills 2014”. Apbalvojumus saņems arī uzvarētāju skolotāji, kas palīdzēja jauniešiem sagatavoties starptautiskajam meistarības konkursam.

Par „EuroSkills 2014” iegūto zelta medaļu modes tehnoloģiju konkursā apbalvojumu saņems Rīgas stila un modes profesionālās vidusskolas absolvente Annija Kalnbirze un Ogres tehnikuma absolvente Simona Zelča, kā arī par abu jauniešu sagatavošanu – Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina tehnoloģiju institūta docente Dana Beļakova, Rīgas stila un modes profesionālās vidusskolas skolotāja Irina Cakule un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolotāja Velga Jākobsone.

Par konkursā iegūtajām medaļām par izcilību tīkla lapu dizainera profesijā un izcilību par veiksmīgu komandas darba rezultātu grafiskā dizainera un tīkla lapu dizainera profesiju apbalvojumu saņems Rīgas Tehniskās koledžas absolvents Artūrs Krapāns un viņu konkursam sagatavojušais SIA „Take Woop” valdes loceklis Gints Grīnbergs.

Par iegūto izcilības medaļu komandas darba rezultātu grafiskā dizainera un tīkla lapu dizainera profesiju konkursā apbalvojumu saņems Rīgas Amatniecības vidusskolas audzēkne Līva Trasūne un viņu konkursam sagatavojušie eksperti – SIA „Zaļaste” valdes priekšsēdētāja Irēna Ansava un Rīgas Valsts tehnikuma Poligrāfijas nodaļas skolotājs Normunds Tiltiņš.

Par iegūtajām medaļām par izcilību pavāra profesijā un izcilu komandas darba rezultātu pavāra un viesmīļa profesiju konkursā apbalvojumus saņems Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma absolventi Haralds Saušs un Mārtiņš Kukojs. Apbalvojumus saņems arī eksperti un skolotāja, kas palīdzēja jauniešiem sagatavoties uz konkursu: restorāna „Kaļķu vārti” šefpavārs Raimonds Zommers, restorāna „Burkāns” direktore Inese Vīcupa, SIA „LGK atrakcijas” mārketinga speciāliste Baiba Īvāne un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja Inga Kurša.

Konkurss „EuroSkills 2014” oktobra sākumā notika Lillē, Francijā, un tajā piedalījās 417 konkursanti no 25 valstīm 42 profesijās.

 

Avots: Izglītība un Kultūra

9.01.2015.

error: Content is protected !!