RSS Feed

Ministru kabineta apbalvojumus saņem jauno profesionāļu konkursa „WorldSkills 2015” uzvarētāji

23. decembrī Ministru prezidente Laimdota Straujuma sveica pasaulē lielākā un prestižākā jauno profesionāļu meistarības konkursa WorldSkills 2015 laureātus, pasniedzot izcilākajiem konkursa dalībniekiem un speciālistiem, kuri viņus sagatavoja, Ministru kabineta Diplomus. WorldSkills 2015 laureāti un speciālisti saņēma arī valdības piešķirtās naudas balvas 5 600 eiro apmērā.

WorldSkills 2015 laureāti, kuri konkursā saņēma medaļas par izcilību, ir Cēsu Profesionālās vidusskolas absolvents mēbeļu galdnieks Reinis Gusts, Rīgas Tehniskās koledžas absolvents elektriķis Maksims Ivancovs, skatlogu noformētāja Anna Līva Traumane no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma absolvents pavārs Haralds Saušs.

WorldSkills 2015 konkurss no 11. līdz 16. augustam norisinājās Sanpaulu (Brazīlijā) un bija līdz šim vērienīgākais visā šī konkursa 65 gadu pastāvēšanas vēsturē. 1200 dalībnieki no 59 valstīm četras dienas mērojās spēkiem 50 dažādās profesijās. Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, vairot profesiju, profesionālās izglītības un valstu prestižu, demonstrēt un godināt jauniešu meistarību.

Latvijas komanda pirmo reizi šajā konkursā piedalījās 2011. gadā. Pašlaik WorldSkills International asociācijā ir 75 dalībvalstis no visas pasaules. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija – Latvijā tā ir Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

 

Avots: VIAA

23.12.2015.

error: Content is protected !!