RSS Feed

Starptautiskā konferencē vērtē Baltijas Māceklības alianses projekta rezultātus

2017.gada 25. janvārī viesnīcā “Radisson Blu Hotel Latvija” notika starptautiska konference “Baltijas Māceklības alianse inovatīvai profesionālajai izglītībai” (BAfA for Innovative VET).

Konferenci kā Erasmus+ projekta noslēdzošu pasākumu organizēja Izglītības un zinātnes ministrija (turpmāk – IZM) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju IZM koordinēta Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Valsts pārvaldes institūciju atbalsts māceklībai: darba vidē balstītu mācību īstenošana Latvijā, Lietuvā un Igaunijā” ietvaros.

Konferencē Baltijas valstu delegācijas un starptautiskie sadarbības partneri diskutēja gan par Eiropai būtiskiem profesionālās izglītības attīstības jautājumiem, gan par Baltijas valstu sadarbību kopējā Eiropas kontekstā, īpaši akcentējot darba vidē balstītas mācības saistībā ar internacionalizāciju, inovācijām un ekselenci profesionālajā izglītībā.

Konferences dalībnieki – partneri no Lietuvas, Igaunijas, Eiropas Komisijas, Starptautiskās darba organizācijas, darba devēji un profesionālās izglītības iestāžu pedagogi un audzēkņi pauda atziņu, ka Baltijas valstu sadarbība darba vidē balstītu mācību attīstībā ir bijusi sekmīga. Rezumējot paveikto, konferences dalībnieki bija vienisprātis, ka izcilība izglītībā nav iespējama bez sadarbības un citu valstu pieredzes izzināšanas.

Lasīt vairāk par IZM projektu šeit.

 

Avots: IZM

02.02.2017.

error: Content is protected !!