RSS Feed

Latvijai augsti panākumi WorldSkills 2017 konkursā

WorldSkills 2017 konkurss ir uzskatāms par līdz šim vērienīgāko tā pastāvēšanas vēsturē. Tas pirmo reizi norisinājās Tuvajos Austrumos, Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos no 14. līdz 19. oktobrim. Četru dienu garumā astoņi jaunieši no Latvijas tajā prezentēja savas prasmes 1300 dalībnieku konkurencē.

Trīs Latvijas komandas konkursanti izcīnīja medaļas par izcilību: skatlogu noformētāja Linda Vilka no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, elektrisko instalāciju tehniķis Andis Lācis no Rīgas Valsts tehnikuma un grafiskā dizainere Katrīna Elizabete Sīle no Rīgas Valsts tehnikuma, kura par labāko sniegumu valsts komandā ieguva arī titulu Best of Nation. Medaļas par izcilību tika piešķirtas tiem konkursantiem, kuri 799 punktu vērtējuma skalā ieguvuši vismaz 700.

WorldSkills 2017 konkursā bez trim iepriekš minētajiem piedalījās vēl pieci Latvijas jaunie profesionāļi: apģērbu izgatavotāja Elīna Skrindževska no Jelgavas Amatu vidusskolas, web lapu dizainers un izstrādātājs Igors Novickis no Rīgas Tehniskās koledžas, pavāre Kristiāna Šteinfelde no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, mēbeļu galdnieks Dāvis Raimonds Rasups no Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma un smagās tehnikas apkopes mehāniķis Jānis Ozols no Priekuļu tehnikuma. Valstu kopvērtējumā Latvija ieguva 25. labāko komandas rezultātu, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Somija, Vācija, Ungārija, Nīderlande, Horvātija, Īrija, Beļģija, Zviedrija, Norvēģija u.c.

Konkursa laikā notika arī starptautiskās organizācijas WorldSkills Europe prezidenta vēlēšanas, kurās dalībvalstis vienbalsīgi par prezidenti nākamajiem četriem gadiem ievēlēja Latvijas pārstāvi – Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktori Ditu Traidās. Viņa ir kļuvusi par starptautiskās WorldSkills organizācijas vēsturē pirmo sievieti šajā augstajā amatā. Līdz šim Traidās bija WorldSkills Europe valdes locekle.

WorldSkills jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar Eiropas mēroga profesionālās meistarības konkursu EuroSkills. Latvijas komanda WorldSkills pirmo reizi piedalījās 2011. gadā. Pašlaik WorldSkills International organizācijā ir 77 dalībvalstis no visas pasaules. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir VIAA.

Vairāk par konkursu var uzzināt SkillsLatvia Facebook kontā un VIAA mājaslapas sadaļā WorldSkills.

 

Avots: VIAA

27.10.2017.

error: Content is protected !!