RSS Feed

Kvalitātes balva “Spārni 2017” Smiltenes tehnikumam

2017. gada 8. decembrī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pasniedza Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ programmas kvalitātes balvas “Spārni 2017” par ilgtspējīgu mobilitātes projektu īstenošanu. Balvas tiek piešķirtas septiņās nominācijās un tās saņēma piecas izglītības iestādes un divas nevalstiskās organizācijas.

Nominācijā 2014. un 2015. gada Erasmus+ personu mobilitātes projekts profesionālās izglītības sektorā balvu saņēma profesionālās izglītības kompetences centrs “Smiltenes Tehnikums” par projektu “Pieredzes pilnveide profesionālajā izglītībā”.

Savukārt, nominācijā 2014. gada Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekts profesionālās izglītības sektorā balvu saņēma Valsts robežsardzes koledža par projektu “Stratēģiskā partnerība angļu valodas mācību līdzekļa izstrādē robežsargiem”.

Kvalitātes balva “Spārni” ir tradicionāls konkurss, ko VIAA rīko katru otro gadu kopš 2004. gada, lai sekmētu labas kvalitātes Erasmus+ projektu izstrādi un ieviešanu, novērtētu projektu vadītāju ieguldījumu un veicinātu starptautiskas pieredzes apmaiņu.

Laika posmā no 1998.-2016. gadam Erasmus programmā izglītībā ir ieguldīti 119,2 miljoni: 58,3 milj. augstākajā izglītībā, 33,2 milj. profesionālajā izglītībā, 21,3 milj. vispārējā izglītībā un 6,4 milj. pieaugušo izglītībā. Erasmus+ devis starptautiskās mobilitātes pieredzi 46 894 augstākās, profesionālās un vispārējās izglītības pārstāvjiem: studentiem, audzēkņiem, kā arī mācībspēkiem un personālam.

Avots: VIAA

9.01.2018.

error: Content is protected !!