RSS Feed

Ogres tehnikumam balva “Saules laiva” par ieguldījumu pieaugušo neformālajā izglītībā

2018.gada 8.februārī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) paziņoja, ka 2017. gada labākais pieaugušo neformālās izglītības sniedzējs ir Ogres tehnikums, kas saņēma balvu “Saules laiva”. Tā ir latviešu tēlnieka Aivara Gulbja veidota bronzas skulptūra “Saules laiva”, kurā atveidots poētisks folklorā sastopamais saules laivas tēls, simbolizējot atjaunotni un attīstību.

IZM Pateicības rakstus par ieguldījumu pieaugušo neformālās izglītības procesa veicināšanā un kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanā saņēma Profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas Valsts tehnikums” direktore Dagnija Vanaga un Tālākizglītības nodaļas izglītības metodiķe Andra Zenčaka, Jelgavas reģionālā Pieaugušo izglītības centra direktora vietniece Skaidrīte Bukbārde un Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, Olaines Pieaugušo izglītības centra vadītāja Rudīte Babra un pasniedzēja Ligita Jegorova, profesionālās pilnveides un tālākizglītības iestādes “Mācību centrs plus” vadītāja Jeļena Ļipovska, Ogres tehnikuma Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas vadītāja Aļona Lukašenoka un multimediju dizaina pedagogs Armands Pučs.

IZM pieaugušo neformālās izglītības balvu “Saules laiva” dibināja 2016.gadā, lai akcentētu pieaugušo izglītības nozīmīgumu, kā arī izceltu un novērtētu izglītības iestādes un pedagogus, kas strādā pieaugušo neformālās izglītības jomā. Balvu 2016. gadā ieguva Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs. Pieaugušo neformālās izglītības balva ir ceļojoša, katru gadu to saņems kāda cita iestāde vai organizācija, kas veicinājusi pieaugušo neformālās izglītības attīstību Latvijā un nodrošinājusi nemainīgi kvalitatīvu mācību procesu.

Pieaugušo neformālās izglītības balvas pasniegšana notiek IZM Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

 

Avots: IZM

22.02.2018.

error: Content is protected !!