RSS Feed

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles Latvijā

2011.gada 12. maijā ar krāšņu gājienu pūtēju orķestra pavadībā Olimpiskajā centrā „Ventspils” tika atklātas Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles, kurās piedalījās vairāk nekā 400 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

„Šī gada pasākums ir ne tikai fiziskā spēka pārbaudes sacensības, bet arī Baltijas valstu profesionālo skolu pārstāvju tikšanās, kas dod iespēju dalīties pieredzē, pārrunāt sadarbības iespējas un nākotnes ieceres. Tā ir apsveicama iniciatīva, jo šobrīd aktuāli ir profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšanas pasākumi ar mērķi izveidot modernu, tautsaimniecības vajadzībām piemērotu un audzēkņu izaugsmi veicinošu profesionālās izglītības sistēmu,” ar šādiem vārdiem sporta spēļu dalībniekus un viesus atsūtītajā apsveikuma uzrunā sporta spēļu dalībniekus sveica Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, atklājot Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēles, sveica visus sporta spēļu dalībniekus un izteica gandarījumu, ka spēļu laikā paralēli sportiskajām aktivitātēm tiek prezentēta arī profesionālā izglītība, kas ieņem arvien būtiskāku vietu Latvijas izglītības sistēmā un jauniešu vidū.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas izglītības ministrijām.

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles norisinājās līdz 14. maijam. Sacensībās iesaistījās gan audzēkņi, gan skolu darbinieki, gan direktori. Audzēkņi un darbinieki piedalījās tādās disciplīnās kā basketbols, volejbols un galda teniss. Savukārt izglītības iestāžu direktoru trīscīņa ietvēra šautriņas, soda metienus un novusu. Šogad bez sporta sacensībām bija arī daudzas citas aktivitātes – profesionālās izglītības iestāžu prezentācijas, profesionālās izglītības ekspertu diskusija, kā arī audzēkņu koncerts, amatu prasmju un meistarstiķu demonstrējumi.

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēles notiek katru gadu kādā no Baltijas valstīm, piemēram, 2010.gadā tās tika rīkotas Lietuvā.

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēļu pasākumu programmu skatīt šeit.

Ar sporta spēļu rezultātiem kopvērtējumā var iepazīties šeit.

Avots: IZM, www.izm.gov.lv

error: Content is protected !!