RSS Feed

Latvijai pirmā vieta 20. Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēlēs

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 20.sporta spēles no 17. līdz 19.maijam notika Tartu (Igaunijā), un Latviju tajās pārstāvēja 70 audzēkņu, pedagogu un direktoru no 18 profesionālās izglītības iestādēm. Kopvērtējumā Latvija pārliecinoši uzvarēja, 2.vietā atstājot Lietuvas, bet 3.vietā – Igaunijas komandu.

Komandas sacentās basketbolā, volejbolā un galda tenisā, savukārt direktori sacentās galda tenisā, basketbola soda metienos un šautriņmešanā, un Latvijas profesionālo skolu direktori parādīja izcilu sniegumu.

Šogad pirmo reizi sacensībās savus talantus rādīja arī visu trīs valstu profesionālo skolu labākie mājas lapu dizaineri. Latvijas komanda, kurā startēja topošie speciālisti no Profesionālās izglītības kompetences centra „Rīgas Valsts tehnikums” un „Rīgas Tehniskā koledža”, ierindojās 2.vietā.

Nākamgad spēļu dalībniekus uzņems Lietuva, bet 2014.gadā Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēles atkal notiks Latvijā.

Sporta spēles ikvienam dalībniekam sniedz iespēju veicināt savu sportisko rādītāju izaugsmi, kā arī popularizē profesionālo izglītību un veicina sadarbību starp Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu direktoriem, audzēkņiem un darbiniekiem.

Avots: IZM

23.05.2012.

error: Content is protected !!